Geld lenen kost geld - Pas op!

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 21:59

Geld lenen Kost geld - Waarom neemt niemand deze opmerking serieus?

Leef een vrij en financieel gezond leven

Het lenen van geld is vaak onvermijdelijk in onze maatschappij. Het is de basis van ons economisch stelsel. Het is vrij eenvoudig. Terwijl de gevolgen met betrekking tot het geleende bedrag groot kunnen zijn.

Extreem hoge rente's

Door het berekenen van extreem hoge rente percentages kun je makkelijk in een situatie terecht komen waarin het terugbetalen van de lening onmogelijk wordt en je in een houdgreep van de bank terecht komt. Het lenen van geld gaat vrij eenvoudig bij een bank. Het gaat vaak gepaard met hoge rentepercentages. Terwijl banken hier niet veel voor hoeven te doen. Financieel.info schrijft daar het volgende over.

Juist, de banken maken geld, ze genereren het zelf. En daarvoor hoeven die banken zich helemaal niet zo in te spannen. Bedoeld wordt uiteraard het girale geld, niet het geld in papieren vorm. Als u een lening krijgt, wordt het gewenste bedrag op uw bankrekening bijgeschreven. Klaar!

Stap niet in de valkuil van leningen (doorlopendkrediet)

Wanneer kunt je verantwoordt geld lenen? Of bijvoorbeeld een doorlopendkrediet aanvragen. Eigenlijk is deze vraag erg simpel te beantwoorden. In onze optiek is geld lenen alleen verantwoord als het niet consumptief wordt maar wordt geïnvesteerd in een investering die zijn waarde behoud of stijging van de waarde laat zien.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.