Financiële vrijheid - Als je diep in je hart kijkt?

Gepubliceerd op 23 april 2019 om 18:30

Vrijheid.

Veel mensen dromen van financiële onafhankelijkheid. Echter ondernemen geen actie. Waarom is dit zo moeilijk en hoe zou je dit kunnen doorbreken? Eerst dienen we te bepalen wat is financiële onafhankelijkheid. Er zijn meerdere definities van wat dit nu precies is:

Meerdere begrippen

Ensie.nl/cbs/financieel onafhankelijk: Het begrip ‘financiële onafhankelijkheid’ vertolkt het ‘kunnen rondkomen van een eigen inkomen’. Niet alleen inkomen uit arbeid en eigen onderneming, maar ook overdrachten van sociale verzekeringen (gebaseerd op eigen vroegere arbeid) dragen bij tot financiële onafhankelijkheid.

Fififinance.com/nl/vrijheid: Dit is mijn definitie: Financiële vrijheid = De som van je maandelijkse passieve inkomen is groter dan je maandelijkse uitgaven. De simpelste manier om financieel onafhankelijk te worden is dus om niets meer uit te geven. ... Dit geld kun je gebruiken om een passief inkomen op te bouwen.

Vrijheid en comfortabel voelen

Vele mensen dromen ervan slechts weinig mensen ondernemen actie. De eerste gedachte: Dit is voor mij niet mogelijk en ondernemen vervolgens geen actie. Waarom is dit zo moeilijk? Mensen denken vaak dat vrijheid en comfortabel voelen bij elkaar horen. Dit is absoluut niet zo. 

Wil je financiële vrijheid ervaren dan zal je de volgende stappen kunnen ondernemen:

  1. Wat vind jij: Op welke manier wil jij financieel onafhankelijk zijn.
  2. Geef jezelf de ruimte om te mogen dromen. Verdring je dromen niet. Luister naar wat voor boodschap elke droom voor jou heeft. Probeer deze boodschap niet 'fout' te maken.
  3. Laat jezelf niet stoppen door je eigen oordeel ook al voelt het ongemakkelijk. Pas als je droom ongemakkelijk en onzeker aanvoelt zit je goed. Perfect: je zit in de juiste richting!
  4. Neem de volgende stap om je droom te vertalen op 1 pagina en vertaal deze in cijfers. Wat is betekend financieel vrij zijn en kun je dit vertalen in cijfers?
  5. Bereken vervolgens in tijd hoe je deze doelstellingen kunt behalen en welke acties er nodig zijn.

 

Vrijheid: loslaten van veiligheid en comfortabel voelen. Ben jij er klaar voor?

 

.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.